TKDK Hakkari İrtibat Ofisi yatırımcı bekliyor
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD III Programı 2. Başvuru Çağrı Döneminin 80 milyon avroluk hibesini kullanacak yatırımcıları bekliyor.
Kaynağını AB ve Türkiye fonlarının oluşturduğu IPARD hibe desteklerinin 81 ile yaygınlaştırılması kapsamında, programın yürütücüsü Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) Van İl Koordinatörlüğüne bağlı Hakkari İl İrtibat Ofisi faaliyetlerine başladı.
TKDK Van İl Koordinatörü Dr. İbrahim Başak, yaptığı açıklamada, TKDK Hakkari İrtibat Ofisinin açılması ile beraber Hakkari’nin de desteklenen iller arasına girdiğini ve IPARD III Programı'nın tarım ve kırsal kalkınma alanında önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.
28 Haziran 2024 tarihinde İkinci Başvuru Çağrı İlanına çıkıldığını belirten Başak; “M7 – Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbirinden yapım işi, makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımları desteğine ilişkin başvurular kabul edilecektir. Başvurular, 12.07.2024 tarihi saat 09:00’dan itibaren yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlükleri ve İl İrtibat Ofislerinde kabul edilmeye başlanacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi 16.08.2024 tarihi saat 18:00’de kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 29.08.2024, saat 18:00’dir.’’ Şeklinde konuştu.
İkinci başvuru çağrı döneminde şu başlıklarda desteklemeler yapılacaktır;
• Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi
• Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi
• Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürünler
Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri
• Su Ürünleri Yetiştiriciliği
• Makine Parkları
• Yenilenebilir Enerji Yatırımları
Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Tedbirinde hibe oranının yüzde 60 olduğunu; genç çiftçiler ve sertifikalı organik tarım üreticileri için bu oranın yüzde 70'e çıkabileceğini ifade eden Başak, Uygun harcama tutarında ise 500 bin Euro'ya kadar olan başvuruların destekleneceği, atık yönetimi, yenilenebilir enerji ve döngüsel ekonomi (atık malzemelerin verimli şekilde yeniden kullanımı) ile ilgili harcamalar için yüzde 10 ilave hibe desteğinin sağlanacağını ancak toplam hibe oranının yüzde 75'i geçemeyeceğini vurguladı.
Hakkari ilinin kırsal kalkınma noktasında çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Başak, program hakkında detaylı bilgi almak isteyen potansiyel yatırımcıları TKDK Hakkari İl İrtibat Ofisine beklediklerini ekledi.
Benzer Haberler
Hafta Sonu Nehri’ye Konforlu Ulaşım Başlıyor! Şemdinli Belediyesi’nden vatandaşlara ulaşım kolaylığı
Hakkari’de bulanık suya müdahale
HAKKARİ’DE YAS VAR! Hakan TAŞ YAZDI
Hakkari’de Köy Yollarına Konforlu Dokunuş
Hakkari Ziraat Odası Başkanı Naif Önal'dan yetkililere açık çağrı
Kazada Ölenler Binlerce Kişinin Katıldığı Törenle Defnedildi
VALİ’DEN 23 NİSAN’IN COŞKUSUNA ANLAMLI MESAJ
Başkanlık Koltuğunda Minik Bir Yıldız: Jinda!